Hindbær
Hindbær (Rubus idaeus) er et bær, der er kendt for sin søde smag og saftige tekstur. Selvom de mest populære er de lyserøde, findes der også sorter i gule og sorte farver. Hindbær kan dyrkes i haver, men kan også findes vildt i naturen. De flotte lyserøde bær er faktisk i familie med roser.
De lyserøde hindbær stammer oprindeligt fra Eurasien, hvor de er blevet dyrket og spist af mennesker i århundrede. Navnet ”hindbær” stammer fra det gamle tyske ord ”hindhebras”, som sjovt nok betyder betyder ”brombær”. Den første del af ordet ”hind” referer til hinden, som er et kvindeligt rådyr. I gamle dage sagde man, at hinden nød at spise bærrene, hvilket gav hindbær sit navn.
Danmark eksporterer en del hindbær hvert år til lande som Tyskland, Storbritannien og Sverige. Vi danskere spiser også en masse hindbær selv. Eksempelvis er hindbærsnitten en dansk kageklassiker, der er elsket af mange.
Smagsdefinition: Sød
Sæson: Sommer og tidligt efterår