Hibiscus
Hibiscus er en smuk og farverig, lyserød blomst med hjerteformede blade, der smager sødt. Blomsterne blomstrer i tropiske og subtropiske områder over hele verden, hvor det er varmt og fugtigt. Blomsten er populær at bruge i te, og den siges også at kunne hjælpe med at sænke blodtrykket.
Navnet ”hibiscus” stammer fra det gamle græske sprog, hvor det blev brugt til at henvise til forskellige blomster. I dag bruges det dog kun om planter i slægten ”Hibiscus”. Brugen af hibiscus trækker lange tråde tilbage i tiden. Helt tilbage i oldtidens Egypten, Kina og Indien har man fundet beviser på anvendelse af hibiscus. Hibiscusblomsten kom til Danmark i løbet af 1600-tallet som en del af den botaniske udforskning og opdagelse, der fulgte med opdagelsen af nye kontinenter.
I mange kulturer symboliserer blomsten skønhed og kærlighed, og den er nationalblomsten i både Malaysia og på Hawaii.
Smagsdefinition: Sød
Sæson: Sommer og tidligt efterår