Artikel: Abrikos
Abrikos
Abrikosen (prunus armeniaca) har sin oprindelse i Centralasien og har været dyrket i Kina i over 4000 år. I dag dyrkes en stor del i Tyrkiet, især i Malatya, og den er Armeniens nationale frugt.
Den smukke, gyldne stenfrugt kan til forveksling godt ligne en lille fersken og byder på en sød og forfriskende smagsoplevelse.
Abrikoser har historisk set haft en betydningsfuld plads i forskellige kulturer og samfund. I gammel kinesisk medicin blev abrikoser brugt som en vigtig ingrediens, og patienter, der blev helbredt, blev opfordret til at plante et abrikostræ som et symbol på taknemmelighed for deres helbredelse. Under Ramadanen bruger man abrikoser til at fremstille den populære drik Qamar al-Din, og i den jødiske kultur spiser man traditionelt abrikoser under helligdagen Tu BiShvat.
I Danmark nyder vi ofte abrikoser i tørret form. Ikke mange ved det, men man kan faktisk bruge abrikosens kerne som substitut for mandler i marcipan produktion.
Smagsdefinition: Sød
Sæson: Sommer