Lige siden vores grundlæggelse i 2015 har vi eksperimenteret med Signature – en eksklusiv og begrænset serie af vingummier udviklet sammen med nogle af landets allerbedste stjernekokke. Dygtige personligheder, der arbejder med smagsoplevelser hver eneste dag – akkurat som vi selv gør.

Her kan du læse mere om kokkene bag vores fem Signature Editions. 

 

Signature Edition #5

Claus Henriksen
Køkkenchef, MOTA
Formål: BørneTelefonen under Børns Vilkår

 

Claus Henriksen er især kendt for sit arbejde på Dragsholm Slot i Vestsjælland, hvor han gennem 13 år var køkkenchef og satte stedet på det gastronomiske verdenskort med en Michelinstjerne. I dag driver Henriksen sin egen restaurant, MOTA, ved Nykøbing Sjælland, og han er stadig lige så fascineret af urter, rodfrugter og kål, ligesom han gerne går på jagt  efter svampe og urter i skoven og generelt opsøger naturen for at udforske dens mange smage. Henriksens talenter svigter ikke, og i 2022, blot otte måneder efter åbningen, sikrede han MOTA sin første Michelinstjerne.

Til sammensætningen af smage i sin Signature Edition #5 vingummi valgte Claus Henriksen den utraditionelle og spændende kombination af fersken og bronzefennikel. Fersken har en særlig plads i Henriksens hjerte, da denne frugt vokser på træerne omkring Dragsholm Slot. Der vokser også bronzefennikel omkring slottet, og den intense smag af fennikel og lakrids komplementerer den søde frugtsmag på en unik og karakteristisk facon.

Stor tak til Claus, som har valgt at tilgodese BørneTelefonen under Børns Vilkår med salget af Signature Edition #5. Læs mere om organisationen her.

 

Signature Edition #4

Jakob Mielcke
Køkkenchef, Mielcke & Hurtigkarl
Formål: Røde Kors

 

Han er autodidakt, men blev trænet af nogle af de bedste kokke i Paris og London, før han vendte hjem til Danmark for at gå egne veje. Han har siden 2008 drevet Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksberg Have som ejer og køkkenchef, hvilket både har ført til priser som Årets Kok og Årets Restaurant i Den Danske Spiseguide. Udover dette har Jakob Mielcke også optrådt som dommer i TV-programmet Masterchef, ligesom han er forfatter og bidrager til en række bøger om mad og kogekunst.

Jakob Mielcke er kendt som nysgerrig og eksperimenterende og en stor fan af den vilde natur, og netop de grønne omgivelser omkring hans restaurant i den historiske park er inspirationen bag hans valg af smage til Signature Edition #4. Her har Mielcke nemlig valgt at kombinere lakrids med urten woodruff/skovmærke. Woodruff vokser frit i de danske skove, og indeholder et grundstof, som frigiver kumarin, hvilket dufter fint og krydret – som nyslået hø. Ved at bruge urten korrekt, opnår man en sød og nærmest blomstret smag, og Mielcke anvender gerne woodruff/skovmærke i sine egne dessertkreationer.

Stor tak til Jakob, som har valgt at donere midlerne fra salget af Signature Edition #4 til Røde Kors. Jakob Mielcke er ambassadør for Røde Kors Klub 100, som de seneste 10 år har indsamlet mere end 50 millioner kroner til velgørende formål. Læs mere om organisationen her

 

Signature Edition #3

Jakob de Neergaard
Køkkenchef, Marchal
Formål: Foreningen Cancerramte Børn

 

Jakob de Neergaard er udlært på Hotel Marina i Vedbæk. Han er kendt for sin passion for og sit arbejde med det franske køkken på Michelin-niveau i hele Europa, blandt  andet på det ikoniske hotel The Ritz i Paris og på den trestjernede, franske restaurant Bruneau i Bruxelles. Han har repræsenteret Danmark som dommer ved verdensmesterskabet i kokke, og han er især kendt for at have sikret en Michelinstjerne til den nordsjællandske Søllerød Kro, hvor han styrede køkkenet i ni år. I dag er Jakob de Neergaard køkkenchef på den ét-stjernede Marchal på Hotel d’Angleterre i København.

Det er Jakob de Neergaards kærlighed til de friske citrusfrugter, som fik ham til at kombinere grapefrugt med yuzu i hans Signature Edition #3. Den yderst aromatiske yuzu stammer fra Østasien, men dyrkes i dag også i New Zealand, Australien, Spanien og Frankrig. Frugten ligner en blanding af en citron, en grapefrugt og en mandarin og er mere syrlig end traditionelle citrusfrugter, hvilket skaber en spændende og anderledes smag sammen med den bitre smag af grape.

Stor tak til Jakob, som har valgt at tilgodese Foreningen Cancerramte Børn med salget af Signature Edition #3. Læs mere om organisationen her

 

Signature Edition #2

Per Hallundbæk
Tidligere køkkenchef, Falsled Kro
Formål: Gadens Børn

 

For Paul Hallundbæk har hele det voksne liv handlet om mad. Han blev uddannet som kok i 1992 og har først og fremmest fungeret som køkkenchef og direktør på Falsled Kro i Millinge på Fyn, men har også udfoldet sine gastronomiske evner i Schweiz og Norge. Hallundbæk har gennem mere end 30 år indsamlet en masse viden om kokkefaget og er i dag også en del af verdens førende hotel- og gastronominetværk, Relais&Chateaux, Relais&Gourmand, Grand Chef og Tradition&Qualitet, ligesom han har været gæstekok i Norge, Tyskland, Østrig, Thailand, USA, Danmark og Schweiz ved forskellige madfestivaler og kurser.

Per Hallundbæk valgte at kombinere den velkendte smag af æble med den lakridsduftende krydderurt anisisop. Urten er plukket i køkkenhaven ved Falsled Kro, og den blev tørret langsomt for at bibeholde den karakteristiske smag, farve og duft. Den dybe og anis-tonede smag af anisisop skaber en unik synergi med sødmen fra æblet, og resultatet er en utrolig delikat vingummi.

Stor tak til Per, som har valgt at tilgodese Gadens Børn med salget af Signature Edition #2. Læs mere om organisationen her

 

Signature Editition #1

Paul Cunningham
Køkkenchef, Henne Kirkeby Kro
Formål: Landsforeningen Downs Syndrom

 

Paul Cunningham er oprindeligt fra Storbritannien. Han brød igennem i Danmark med restauranten The Paul i Tivoli, som fra 2004 til 2011 kunne bryste sig med en stjerne i Michelinguiden. Siden rykkede Cunningham til det naturskønne Vestjylland, hvor han i dag er køkkenchef på den ældgamle og i dag to-stjernede Henne Kirkeby Kro. Paul Cunningham er særligt kendt for sin kærlighed til det klassiske franske brasserie, og til kroen er tilknyttet en 4.000 kvadratmeter stor køkkenhave, som forsyner køkkenet med grøntsager og urter.

Foruden sit hjemland  har Cunningham et bankende hjerte for Danmark, hvor han har boet siden 1994. Måske er det derfor, han valgte det traditionelle danske solbær til sin Signature Edition #1 vingummi?

Den velkendte mørke, dybe og krydrede smag af solbær udfolder sig på en helt ny måde, når man som Cunningham kombinerer den med let parfumerede søde og sure smag fra planten citronverbana. Den friske citronverbana blev tørret ved stuetemperatur for at bevare smagen, farven og duften så godt som muligt – og den unikke smagskombination er et godt eksempel på, hvor Signature eventyret kan tage os hen.

Stor tak til Paul, som har valgt at tilgodese Landsforeningen Downs syndrom med salget af Signature Edition #1. Læs mere om organisationen her

Følg os på Instagram