BÆREDYGTIGHED & CSR

Hos Wally and Whiz er bæredygtighed en helt essentiel del af vores mindset, der er inkorporeret lige fra produktion til levering. Vi er meget opmærksomme på brugen af plast i vores virksomhed, og derfor arbejder vi løbende på at forbedre vores produkter og processer, så vi kan reducere vores plastforbrug. Dermed kan vi skåne miljøet mest muligt og sammen gå en grønnere fremtid i møde. Vi ønsker nemlig ikke, at emballage og plastik ender i naturen. Dermed er vores plastik udviklet til at blive genbrugt og genanvendt, som resulterer i mindre spild og belastning af miljøet. 
Nedenfor kan du læse mere om vores initiativer:
  1. OPRETTELSE AF VORES UNIKKE PANTSYSTEM
  2. VORES PLAST OG PRODUKTER KAN GENANVENDES
  3. VI BENYTTER OS AF LOKALOMRÅDET

VORES UNIKKE PANTSYSTEM

Hos Wally and Whiz er vi utrolig stolte af, at have oprettet et helt unikt pantsystem, der giver vores kunder mulighed for at returnere deres Wally and Whiz bøtter i vores butikker. Udover god samvittighed, belønner vi dig også med en af vores flowpacks, som tak for din indsats.

1. Gør noget godt for miljøet.
2. Bliv belønnet med lækker vegansk vingummi
3. Vis os din måde at genbruge vores bøtter på, eller når du returnere dem med hashtagget #ReuseWally. 

Det lyder næsten for godt til at være sandt - men det er det ikke!

Hvad betyder det? Det betyder, at vi kan indsamle vores bøtter igen og genanvende dem. Dermed kan vi sænke vores produktion af plastik bøtter, og vi sikre os, at vores plastik ikke ender i naturen.

VORES PLAST OG PRODUKTER KAN GENANVENDES

Udover vores unikke pantsystem, arbejder vi også hele tiden på at forbedre vores bøtter. Siden 2017 har vi reduceret vores papir forbrug til vores etiketter med 30% og reduceret plast forbruget til vores forsegling med 30%. Derudover har vi reduceret vores forbrug til flowpacks med 58%. Samtidig med at reducere vores forbrug til vores produkter, forsøger vi at gøre dem mere holdbare, så vores kunder kan benytte og genanvende vores bøtter, hvis de ikke ønsker at returnere dem. Bøtterne er oplagt at benytte som opbevaring til krydderier i køkkenet, mønter, smykker eller andre mindre ting, du gerne vil have samlet i en lille bøtte med låg. 

Derudover er det også muligt at købe refill til sine julekalendere og cut-outs, da de er lavet af holdbart materiale i en kvalitet, der sagtens kan benyttes igen. Dette er med til at reducere vores materiale forbrug til disse produkter.

Det betyder også, at vi ikke benytter os af bioplast. Hvorfor? Det er der flere årsager til. Først og fremmest mener vi ikke, at det er godt nok udviklet til anvendelse i fødevareindustrien endnu. Derudover kan bioplast ikke genanvendes på samme måde, da det forurener, når det bliver forbrændt. 

BENYTTELSE AF LOKALOMRÅDET 

Hos Wally and Whiz elsker vi at benytte os af dansk arbejdskraft. Størstedelen af vores materialer og råvarer kommer nemlig fra Danmark - og blandt andet rykkede vi i 2017 vores plastproduktion fra Kina tilbage til Slagelse i Danmark, som et led i at have større fokus på miljøet og reducere vores CO2-udslip og få renere plast. Ligeledes bliver vores naturlige smage og farver leveret fra producenter i nærområdet, der er med til at sikre en høj kvalitet af vores gourmet vingummi og ikke mindst sænke vores CO2-udslip.

Derudover er vores pap og papir certificeret af Forest Stewardship Council (FSC), som betyder at vi er med til at støtte bæredygtig skovdrift. 

VI TAGER ANSVAR

Udover vores fokus på bæredygtighed, tager vi hos Wally and Whiz også et socialt ansvar. Vores Signature™-linje er en måde, hvorpå vi kan lave nogle helt unikke vingummier i et begrænset antal til en god sags tjeneste. Vi har gennem tiden indgået samarbejde med flere af de bedste kokke fra Danmark, der helt selv udvælger en organisation, hvor vi donerer overskuddet af salget til. Dermed kan vi udvikle nogle helt unikke smagsoplevelser, der udover at smage himmelsk, støtter op om et godt formål. 

Vores tidligere projekter har involveret:

  • Landsforeningen Downs Syndrom
  • Gadens Børn
  • Foreningen Cancerramte Børn
  • Røde Kors

VI SKABER DANSKE ARBEJDSPLADSER

Det er blevet meget populært at outsource store dele af sin værdikæde til udlandet, da der kan være store penge at spare. Hos Wally and Whiz går vi ikke på komprimis med kvalitet - og vi er stolte af, at kunne sige vores vingummier bliver håndproduceret i Danmark. Ikke nok med at produktionen foregår i Danmark, så er største delen af vores leverandører også fra lokalområdet. Vores plast bliver produceret i Slagelse, vores FSC-mærkede pap og papir kommer fra Danmark og vi benytter os af DSV som en af vores leverandører. 

VIL DU SE VORES TIDSLINJE?

Se vores tidslinje og få et overblik over, hvad vi har gjort for at blive mere bæredygtige, samt hvilke ønsker vi har for en grønnere fremtid. SE HER