Fremstillet med de fineste ingredienser 

WALLY and WHIZ startede i en lille lejlighed på Østerbro i København tilbage i 2015, hvor Kristian Them Hansen skabte den første vingummi fra WALLY and WHIZ. Fundamentet for WALLY and WHIZ var (og er stadig idag) en brændende kærlighed til vingummi, men samtidig en anerkendelse af at kvaliteten af de fleste vingummier ikke lod produktet komme til sin fulde ret. Langt det meste vingummi der blev - og bliver - produceret, var fyldt med bl.a. svinegelatine, et hav af e-numre, samt kunstige farver og smage der ofte efterlod en højst unaturlig, syntetisk og uinspirerende sanse- samt smagsoplevelse. Ikke nok med at en stor del af befolkningen i verden ikke kan spise konventionelle vingummier (grundet diverse intolerancer, religiøse retninger, eller ernæringsmæssige præferencer), så var den resterende del af verdens vingummi-fans efterladt uden et kvalitetsbevidst alternativ til deres elskede vingummier. Denne erkendelse blev startskuddet på en rejse mod at skabe intet mindre end verdens bedste vingummi.

Den perfekte konsistens
Et langt og grundigt arbejde startede med at finde alternativer der kunne skabe en tiltalende tekstur og konsistens af vingummien, uden nogen former for animalske tilsætninger eller gluten. Uendelige eksperimenter med mange forskellige ingredienser blev lavet over en længere periode, for at komme frem til så rent et produkt som muligt. Dette skulle vise sig at være en vanskelig opgave. Realiseringen at processen omkring at stabilisere en god vingummi var langt mere kompleks end antaget var tydelig, og fejlproduktion efter fejlproduktion var resultatet heraf. Først efter adskillige måneders hårdt arbejde blev en perfekt balance ramt. En møjsommelig proces der involverede en smule majsstivelse som eneste stabilisator, samt en tørringsprocess på 72 timer blev grundstenen til vores første vingummi.

Den perfekte smag
Fra start var det tydeligt, at en af de store ønsker var at skabe en smagsoplevelse i højeste klasse. Dybde, kompleksitet samt naturlig genkendelighed skulle være i højsæde, og der har derfor aldrig været spørgsmålstegn ved, at vi kun ville bruge naturlige ingredienser af bedste kvalitet til at opnå vores smagskombinationer. Hvor syntetiske smage typisk kun har en eller få kemiske smagsnuancer, kan f.eks. naturlige bær have flere hundrede naturlige smagsnuancer, hvilket skaber et langt højere niveau af kompleksitet og en rig sanseoplevelse. For at få en så rig som muligt smagsoplevelse bruger vi derfor kun naturlige bær, frugt, rødder mv. som oftest frysetørres eller dehydreres for at intensivere smagen og fastholde så et højt niveau af naturlige dufte og smagsnuancer. Ud over dette, er alle vores vingummier skabt ud fra en komplementær smagskombination. Dette sker ved at have en smag i selve vingummien (den første smag der er nævnt på produktet), og en anden smag i coatingen/pulveret omkring vingummien (den anden smag nævnt på produktet).

En vingummi til hele verden
Slik skaber glæde verden over, men for os har en udfordring fra start været, at store mængder slik ikke kan nydes af alle. Gluten og lactose-intolerance sætter i store dele af verden en stopper for bl.a. indtagelsen af chokolade og karameller blandt store dele af befolkningen. Animalske tilsætningsstoffer som svinegelatine forhindrer indtagelsen af konventionel vingummi, skumfiduser mv. blandt veganere og muslimer. Slutteligt udviser en stigende andel af verdensbefolkningen særligt i den vestlige verden intolerancer overfor kemiske of syntetiske tilsætningsstoffer og e-numre, hvilket igen skaber hindring for nydelsen af mange konventionelle typer slik. Med al ovenstående i tankerne har det for os været en essentielt at skabe en vingummi som ville overkomme disse hindringer, og sikre at WALLY and WHIZ ikke blot skulle skabe en unik smagsoplevelse, men også at sikre, at så stor en andel af verdensbefolkningen som muligt ville være i stand til at nyde vores vingummi. Alle vores produkter er derfor idag glutenfri, laktosefri, uden animalske tilsætninger, og derved veganske, og samtidigt uden nogen kunstige farver og smage.

Hvorfor navnet WALLY and WHIZ?
Den tidlige start på Østerbro bød på en lejlighed fyldt med store sække med sukker, stivelser og andre ingredienser. En naturlig association til en troldmands (“Whizard”) værksted var synlig, og blev hurtigt associationen til det høje niveauet af håndværk vi stadig idag dagligt stræber efter at skabe i, og omkring vores produkter. Det minder os samtidigt om, at vi er på en udforskende rejse, og at kvalitet er for os ikke en destination, men i højere grad en konstant forbedrende måde at arbejde på i alt hvad vi gør. ‘Wally’ kommer fra det engelske version af “find Holger” (Finding Wally). Wally repræsenterer for os vores konstante søgen efter forfinede og unikke smagskombinationer i den store verden af smage vi befinder os i. Vi ønsker med alle vores smage at finde, og skabe enestående smagsoplevelser der gør op med en middelmådig tilgang til hvad vi spiser, og sætte en højere standard for hvad vi udsætter os selv for. Vi ønsker at tage kampen op med at vise verden at kvaliteten af vores produkter er vigtigere end kvantiteten, og er ikke bange for at stå inde for vores vision, selvom det måske betyder vi skal stå alene. ‘Wally’ repræsenterer derfor for os en kompromisløs søgen efter enestående smagsoplevelser i sin reneste, mest unikke forstand.

Velbekomme.  

Et ærligt produkt

Hos Wally and Whiz byder vi på gourmet vingummi af højeste kvalitet og kun det bedste er godt nok. For at tilbyde vores kunder den ypperste smagsoplevelse, er alle vingummier håndlavet i Danmark.

Hele vejen igennem fremstilles vingummierne med passion og omhu. Resultatet er en vingummi som ingen anden. 

Alle vores vingummier er uden alkohol, gluten, laktose og animalske produkter.

Kontakt os

Ved spørgsmål ang. salg eller generelle henvendelser, venligst kontakt os via nedenstående:

Kristian Them Hansen
CEO & Vingummi entusiast
+45 24268429
kristian@wallyandwhiz.com


Michael Vangsgaard Hansen
International Sales Manager & generelt
+45 31669759
michael@wallyandwhiz.com

Annie Carter
Sales Manager - United Kingdom & Ireland
+44 7791 842953
annie@wallyandwhiz.com


Karen Magrethe Johnson
Sales Manager - Jylland
+45 50925636 
karen.m@wallyandwhiz.com


Thøger Brandt
Sales Manager - Sjælland/Fyn, Øerne
+45 53817411         
thoeger@wallyandwhiz.com


Anders Scheuer
Relations Manager, B2B sales
+45 31223284   
b2b@wallyandwhiz.com